.sda

Volleybalvereniging Swift'64

Wedstrijdverslagen

4 sets 5 punten 4,5 ster


Valentijnsdag 2015 vertrok heren 1 bestaande uit 2 man sterk naar Oldenbroek waar er tegen heren 3 gespeeld moest worden. De wedstrijd begon uitermate spannend mede omdat heren 1 tot vlak voor de wedstrijd nogsteeds uit 2 man sterk bestond. De overige spelers moesten heren 2 versterken die in Nunspeet speelde. Wat een vereniging we helpen elkaar samen naar de top! bij het begin van de wedstrijd zat de sfeeer er goed. De goede warming die de spelers hadden gekregen in Nunspeet vertaalde zich naar een mooi spel. Met name de servicedruk was erg goed en zo wisten we en vrij snel een afstand op te bouwen. We wonnen de set uiteindelijk met 25-13. De lijn bleef goed en de servicedruk hoog. Dit resulteerde in de 2e set met een stand van 25-12 en in de derde set met een stand van 25-11. De wedstrijd was gewonnen maar nog niet alle punten waren binnen. Het begin van de 4e set was duidelijk minder. Zowel in de aanval als in de verdeging ging het spel achteruit en stand liep langzaam gelijk op, ook motiverende woorden van coache konden het verschil niet maken. Richting het einde van de set was de stand 22-22 toen er gewisseld werkt en er een buitenaanvaller van heren 2 het team kwam versterken. Door een paar slimme ballen te spelen is de set uiteindelijk gewonnen met 25-27. de wedstijd was gewonnen en het doel behaald. Swift heren 1 blijft eerste staan in de competitie met het doel te promoveren.

Na de wedstrijd belanden heren 1 en 2 in de kantine waar sinds een paar weken we ook optreden als teamschaalkeuringsdienst. Misschien kwam het omdat beide teams waren uitgehongerd na 9 sets of misschien om dat de teamschaal uitmuntend was en daarom beoordelen wij de teamschaal in oldebroek met 4,5 ster, gefeliciteerd met de score!

Volgende week heeft swift heren 1 een vrije week en de week daarop moet er gespeeld worden tegen de nummer 3 uit de poule.Wedstrijdverslag Hellas - Swift H2

Met plezier reizen we af naar Nunspeet om de 2de wedstrijd tegen de nummer 2 te spelen. Thuis hebben we ze met 4-0 verslagen, hoewel zij goed speelden wisten wij met slim, degelijk en snel spel de winst naar ons toe te trekken. Daarbij lieten ze zich volledig meeslepen door de opmerkingen over en weer. Deze keer hadden ze de opdracht gekregen niet met ons te gaan praten. op zich verstandig, want wij zijn mentaal een sterke ploeg. Praten, stangen en sarren maakt ons sterker. Het voordeel van een team met honderden jaren ervaring.
De eerste set begon en de normale spelverdeler van Hellas was geblesseerd en vervangen door de langste Nunspeter die ze konden vinden (204 cm) en hij kon nog volleyballen ook. Toch waren wij duidelijk beter. Vooral door degelijk spel en minder fouten maken pakten we de eerste set. Met plezier gingen we de 2de set in en de weerstand werd al groter, hoewel het gelijk op bleef gaan. Op 23-23 maakte de scheidsrechter een foutje. Hij zag niet dat die intimiderend lange spelverdeler als achterspeler de bal boven het net erover speelde. Dat mag niet en was niet te overtuigen van zijn fout ook al gaf de spelverdeler het zelf toe (achteraf). Daarmee ging de set wel verloren. Eerlijkheidshalve is het goed om te vermelden dat de scheidsrechter van zeer goed niveau was en goed heeft gefloten. De derde set was een herhaling van de eerste. Veel servicedruk en slim spel zorgde voor voldoende afstand om de set te pakken. De vierde set was een herhaling van de tweede, maar nu zonder fout van de scheidsrechter. Set voor Hellas en dus 2-2. De laatste set van deze titanenstrijd was begonnen. We starten goed en komen voor. Dan gaat het passend mis en wisselen van helft op 8-7 achter en moeten we weer vechten. Het gaat allemaal niet zo makkelijk meer en we staan toch weer een paar punten achter. De laatste krachtsinspanning helpt ons naar 13-13. Er is weer hoop. Helaas pakken zij toch die laatste 2 punten en winnen zij. Einduitslag 3-2, maar een geweldige pot voor spelers en toeschouwers. Bedankt dames voor de aanmoedigingen. Die hebben zeker geholpen. Totaal voelen we ons toch de overwinnaar. Thuis 4-0, uit 2-3. Dat is 6-3 voor ons. Het helpt niets, maar voelt lekker.


 

Swift’64 HS2 verslaat VVH HS5

Op de meest favoriete avond van Heren 2 (de vrijdagavond) moeten we aantreden tegen het laag geklasseerde heren 5 van Harderwijk. Zoals altijd is de zaal in Harderwijk zeer lawaaierig en slecht belicht.
Na het inspelen blijkt duidelijk dat het een zware avond gaat worden waar tegen allerlei elementen gevochten moest worden en waar veel inzet gevraagd zou worden van eenieder. De eerste set verloopt dan ook niet erg makkelijk maar wat wel duidelijk wordt is het klasse verschil van beide ploegen. Swift’64 en VVH blijven lang bij elkaar tot de 15 punten daarna begint Swift wat moeilijker te serveren, daar hebben de heren van Harderwijk beduidend veel moeite mee, waardoor de eerste set met een toch redelijk overtuigende 19-25 voor Swift wordt beslecht.
De tweede set is eigenlijk een kopie van de eerste, VVH kan mee klungelen tot de 17 punten waarna Swift weer iets meer gas geeft in de service, passes en aanvallen waardoor deze set wederom in het voordeel van Swift uitvalt met een 22-25 stand.
In de derde set komt het overgrote klasse verschil tussen Swift en VVH naar voren. VVH heeft helemaal niets meer in de melk te brokkelen, heeft geen enkel antwoord op de ballen die in de richting van de Harderwijkse kant geserveerd, geslagen of tactisch gespeeld worden. Kortom Swift walst over VVH heen met een overweldigende 8-25 stand. De wedstrijd is in ieder geval al gewonnen en de vrijdagavondfobie wordt langzaam van ons af geschud….op naar een positief vervolg in de vierde en laatste set.
Die vierde set blijkt dan opeens heel erg moeilijk, mede door het lawaai is het moeilijk om de concentratie vast te houden. De beide teams spelen absoluut niet goed waarbij de volleybalkwaliteit op een erg laag niveau word gespeeld. Dat dan de scheidsrechter zich zonder enige moeite aanpast aan het vertoonde spelniveau gaat de heren van Swift bijna opbreken. Gelukkig kunnen we een aantal setpunten van VVH ongedaan maken, maar kan VVH ook een aantal setpunten van Swift tegenhouden. Nadat de scheidsrechter bij een 30-29 stand voor VVH weer eens een volledige miskleunde in een beslissing, moest onze aanvoerder toch even het recht aanspreken om een discussie te starten met de leidsman. Dat de discussie ongeveer 5 minuten in beslag nam maar resulteerde in een dubbelspel zou voor Swift beter uit gaan pakken dan de volledig verbouwereerde heren VVH. Na de spelhervatting moest Swift even alle agressie tegen de scheidsrechter wegspelen waardoor de eindstand toch nog in het voordeel van Swift uitviel met een 31-33 stand. Na de wedstrijd is er nog even met VVH nagepraat over het slechte niveau van de scheidsrechter. De avond werd ritueel afgesloten met een fantastische Fifty-Fifty teamschaal en kon het tweede herenteam weer een mooie zege beschrijven op de toch al indrukwekkende lijst van overwinningen.  


 

Swift H1- HSC H2


Afgelopen zaterdag moesten de heren van Swift het opnieuw opnemen tegen de heren van HSC heren 1. Dit keer in Hierden. Na de overtuigende 4-0 winst van vorige week stapten we met vertrouwen het veld in.  Na de eerste set was het meteen duidelijk dat de heren uit Hierden in het thuisvoordeel waren. Ze speelden beduidend beter dan de week ervoor en zaten redelijk goed in het spel. Dit kwam mede door de inzet van hun libero en een goede verdediging. Bijna elke bal werdt geblokkeerd of verdedigt. Desalniettemin werdt ook deze pot met 4 - 0 door de heren van Swift gewonnen.
Onze verdediging was goed en door een snel en gevarieerd spel kon de aanval er goed doorheen komen. Daarnaast lag de service druk vrij hoog waardoor de HSC moeite kreeg om tot een aanval te komen. De uitslag kwam uit 17 - 25, 20 -25, 15 - 25 en 14 - 25.


De kantine
Bij aankomst heeft sportkantine 'de Rummels' een gezellige sfeer. De donkere aankleding, het lage plafond en de gepaste achtergrond muziek zorgen voor een pub-gevoel die uitnodigt tot het nuttigen van een biertje. Deze komt overigens uit de tap waardoor hij met de juiste temperatuur geserveerd wordt. De halfhoge tafels maken het mogelijk om zowel te zitten als te 'hangen'.  Al met al verdient deze kantine een dikke 7-


Teamschaal
Na het sporten hebben de heren van Swift de nadrukkelijke wens om de verloren calorieën aan te vullen middels een teamschaal. De keuken van sportkantine 'de Rummels' serveert deze in de vorm van een schaal (met de hand gesneden) frikandelen welke voorzien wordt van zowel mayonaise als curry. Helaas is er voor de vegetarische teamgenoot geen plaats. De schaal kent namelijk geen kaassoufflé's of loempia's . Voor de grote honger is er de mogelijkheid om een schaal patat te bestellen. Het zoutgehalte is matig tot sterk, en de hoeveelheid saus staat helaas niet in verhouding tot de hoeveelheid patat. Het ongevarieerde aanbod is een min punt, toch ga je niet met honger naar huis en scoort de teamschaal een 7,5.
Aanstaande zaterdag is de volgende wedstrijd tegen blauw-wit Oldebroek. Met de huidige eerste positie is er nog steeds een reële kans om kampioen te worden.

 


4-0 winst voor swift 64 heren 1


Zaterdag 24 januari speelde swift heren 1 tegen SSS heren 6. De voorspelling was een 4-0 winst die we gelukkig hebben weten waar te maken tegen het team uit Barneveld. De sfeer was goed en iedereen begon vol enthousiasme aan de wedstrijd.
Bij de uitwedstrijd behaalde SSS heren 6 in de eerste set 15 punten en dat was ook precies hun doelstelling voor de eerste set. Door een paar slordige fouten behaalde zij de 15 punten maar de wist ging naar Swift heren 1. De volgende sets verliepen steeds beter. De motivatie was hoog en door goed eigen spel won heren 1 de wedstrijd.

de volgende thuiswedstrijd is aankomende zaterdag om 4 uur.


 

Swift'64 - SDS H3

De wedstrijd begon met de mini van de week, mooi om te zien hoe ze genieten tussen die "grote" mannen!! De mannen van swift gingen voortvarend van start, alles lukte wat we wilden, beleving erbij en de tegenstander heeft het nakijken, 25-13!! 2de set begon netjes maar passend en aanvallend begonnen we onnauwkeurig te worden. Het leverde nog wel setwinst op, 25-20. 3de set begonnen we zoals geëindigd in de 2de set, slecht passend en aanvallend, niet meer durven te slaan, bang om een foutje te maken, set gaat met behoorlijke cijfers verloren, 17-25. Op naar de 4de set, toch wat recht te zetten na dit knullige puntverlies, onnodig, hoofden weer dezelfde kant op en knokken voor elk punt, de wil is er in de laatste set te pakken, het gaat niet vanzelf, maar we slagen er als team in om de punten te pakken, 25-19! 

Een 3-1 zege is het resultaat, 4 punten houden we in Swifterbant.