P/D Wedstrijden Heren 2 in Hengevelde

 

Zaterdag 6 mei 2017  de dag dat Heren2 van Swift’64 P/D wedstrijden mag spelen in het “nabij” gelegen Hengevelde.
De eerste wedstrijd staat gepland om 11.00 uur en aangezien er altijd iemand in ons team is die om de één of andere reden via Barneveld wil rijden, besluiten we om 08.30 te vertrekken.
Als we dan bijna in Apeldoorn zijn blijkt de verleiding om toch Barneveld aan te doen niet te weerstaan voor de voorste auto, die dus direct het stuurwiel naar rechts dirigeert. De overige 2 auto’s kunnen gelukkig de verleiding wel weerstaan en gaan de geplande route richting het mooie Twentse land via de kortste weg volbrengen. Het mooie Twentse land waar iedereen klaar staat voor elkaar en waar “noaberhulp” gewoon een begrip is. Dat wij van deze “noaberhulp” vandaag gebruik mogen maken wordt ons verder op de dag duidelijk.
Want op het moment dat degene die de Barneveldse verleiding niet konden weerstaan aankomen in Hengevelde blijkt degene die de kledingtas thuis heeft staan…, deze nog steeds thuis heeft staan!
AAAAHHHH wat nu…. Sommige mensen hebben eventueel een eigen broekje en/of een shirtje bij zich, maar de meesten hebben een trainingspak of alleen maar een handdoekje en schone onderbroek in de sporttas zitten. Kortom een probleempje…..   kleintje maar overigens. Want nadat wij onder het genot van een bakje koffie, googelen op allerlei kledingzaken of sportwinkels in de metropool Hengevelde om daar eventueel wat noodkleding aan te schaffen, komt de warme vriendelijkheid van het Twentse volk in de vorm van het reeds eerder genoemde “noaberhulp” met de oplossing. Zij gaan voor ons naar de voetbalclub W.V.V. aan de overkant van sporthal “de Marke” om daar te kijken of zij een complete set reservekleding hebben staan en of het sterrenteam uit Swifterbant van deze kleding gebruik mag maken. De Hengeveldse voetbalclub is zeer vereerd dat zij de kleding mogen leveren aan deze talenten zodat het normaal in blauw en wit opererend herenteam zich gaat vermommen in geel en groen……. Ook al ergerden we ons trouwens niet aan deze kleuren, voor sommigen uit het team zaten ze als gegoten of net niet…..

 Dan maar als een paar vreemden de eerste wedstrijd ingegaan, waar we natuurlijk de eerste set met het nodige bravoure winnend afsluiten. De tweede set gaat iets minder goed omdat we de pass ietsie pietsie minder goed brengen. Als dan blijkt dat we een wedstrijd spelen volgens de best-of-5 formule en niet de verwachte best-of-3 breekt lichtelijk de paniek een beetje uit bij de ervaren heren, aangezien zij hun krachten probeerden te verdelen over 3 sets en niet over 5 sets. Kortom… de rest van de partij wordt volbracht met nogmaals 2 verloren sets. Wel goed gespeeld, ook niet weg gespeeld maar kwamen helaas net te kort. En dat resulteerde dan weer in het feit dat we de middag in konden gaan in de verliezerspoule.

In deze verliezerspoule staan ons nog 2 wedstrijden te wachten, gelukkig wel volgens het best-of-3 systeem zodat we ons daar in ieder geval op kunnen instellen.
De eerste wedstrijd spelen we tegen Seesing Orion uit Doetinchem die een talententeam heeft dat klaar gestoomd moet worden voor het divisie-werk. Allemaal hele jonge jongens, waarvan de oudste 17 jaar oud was. Als deze jongens tegen het gelouterde herenteam van Swift moet spelen kunnen ze het, ondanks ze beter volleyballen, behoorlijk moeilijk krijgen. Dat blijkt dus wel in de hele wedstrijd. De eerste set gaat zeer overtuigend naar de Swift-senioren die de jeugdigen aan de overkant laten zien wat plezier hebben is in volleybal spelen en daardoor een hoog niveau kunnen bereiken met aanvallen op alle posities en allerlei aanvalscombinaties die vergezeld gaan met het nodige gepraat onderling met elkaar, met de tegenstander en zelfs de coach van de tegenpartij….. nah ja, alles wat nodig is om een leuke pot volleybal te creëren. En dat werd het dus ook. Ondanks verlies in de tweede en de bloedstollende derde set, vanwege waarschijnlijk conditiegebrek…o.i.d., hebben we fantastisch gespeeld. Jammer overigens dat degene die alle moeite heeft gedaan om deze dag onmogelijk te maken, door via Barneveld te rijden, de kleding te vergeten in de laatste set van deze wedstrijd moet uitstappen met “Kramp”. Daar waar elke gemiddelde voetbalspeler met een spuitbus binnen 30 seconden weer kan lopen als een hinde, moet onze speler de spreekwoordelijke “pijp aan maarten”geven. Dat hem dat niet direct duidelijk is, is wel te begrijpen aangezien de met blauwe zwaailamp aanstormende EHBO-ers allen maar tukkers praten. Gelukkig is er wel een tolk in de zaal die onze Fries in ieder geval kan mededelen dat het voor hem over is vandaag.

De tweede wedstrijd in de verliezerspoule is eigenlijk een kopie van de eerste. De eerste set spelen we fantastisch volleybal met veel overtuiging, veel slagkracht, goede verdediging en veel bluf. Die wordt daarom ook weer gewonnen.
De tweede set spelen we nog steeds erg goed maar ook deze gaat net zoals in de eerste verliezerspoulewedstrijd verloren, wel op het nippertje maar het blijft verliezen.
Als dan blijkt dat we de allerlaatste set van dit toernooi door moeten zonder spelverdeelster omdat haar moederlijk taken roepen, spelen we deze set in een volledige fantasie-opstelling. Maar dat een fantasie-opstelling niet direct wil zeggen dat er geen goed volleybal meer gespeeld kan worden blijkt wel uit deze derde set. Helaas verliezen we deze set, maar met een stand van 15-13 moet de tegenstander zich meer afvragen of zij wel in de eerste klasse willen spelen…. Gewoon heel goed gespeeld, door alle  vaste spelers, recreatieve spelers, vrouwelijke spelers en gastspelers/sters zijn we deze dag geëindigd als laatste. Maar wel met een fantastisch gevoel en een heerlijke volleybaldag in de herinnering.
Na een welverdiend drankje rijden we terug naar Swifterbant, daar besluiten we de dag met een teamschaal die behoorlijk uit de kluiten gewassen is dit keer. Deze teamschaal wordt geserveerd dit keer in eetcafé
“de Huijskamer”.

          

 Misschien wel iets duurder dan dat normaal de teamschaal in “de Steiger” is, maar het werd een super afsluiting van een fantastische dag die we ondanks een laatste plaats als meer dan geslaagd mogen beschouwen.

Nogmaals alle spelers, organisatoren, tegenstanders, catering-verzorgers, EHBO dames en niet te vergeten kledingverzorgster/wasser heel erg bedankt voor deze super-dag!!!!

 

ps.

Ook de plaatselijk pers is het verhaal over de vergeten kleding niet ontgaan, dus het team is nu wereldberoemd in Hengevelde. Bekijk het stuk in de plaatselijk krantje via de onderstaande link.

http://www.wegdamnieuws.nl/stroatproat/item/5383-cupido-haalt-herenteam-weg-bij-wvv-34

Leave a comment